Constantin Brâncuși omagiat la Curtea de Argeș

59 de ani de la moartea marelui sculptor român Constantin Brâncuși. Cu această ocazie, joi, 16 martie 2016, s-a desfășurat o manifestare culturală în municipiul Curtea de Argeș, la care au participat elevi de la Grupul Școlar „Ferdinand I” și din Parohia Valea Danului.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, prin Biroul de Cateheză și Activități cu Tineretul s-a organizat acțiunea, afirmă reprezentanții Sectorului Cultural din Arhiepiscopie.

Un sobor de preoți a oficiat slujba parastasului pentru marele sculptor în biserica maramureșeană din municipiul Curtea de Argeș. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Preotului Dan Obrocea, consilier al Sectorul învățământ și activități cu tineretul din cadrul Eparhiei.

După oficierea slujbei de pomenire, copiii prezenți la acest eveniment au vizitat atelierul meșterului popular Gheorghe Mateescu, unde au admirat expoziția personală a acestuia și au primit explicații cu privire la arta sculpturii în lemn.

Constantin Brâncuşi s-a născut la 19 februarie 1876, în satul gorjean Hobiţa, fiind al şaselea copil al soţilor Radu Nicolae şi Maria Brâncuşi. Personalitate marcantă în mișcarea artistică modernă și unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX, Constantin Brâncuși a acordat o importanță deosebită luminii și spațiului, acestea devenind trăsături caracteristice ale lucrărilor sale. Pe 16 martie 1967, Constantin Brâncuşi s-a stins din viaţă la Paris, fiind înmormântat alături de alte personalităţi ale culturii mondiale, în cimitirul Montparnasse.

Acțiunea inițiată astăzi în Eparhia Argeșului și Muscelului se numără între activitățile desfășurate în cadrul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente