Constănţenii şi-au sărbătorit ocrotitorii

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt ocrotitorii oraşului Constanţa. În ziua prăznuirii lor (21 mai 2016), foarte mulţi credincioşi au participat la Sfânta Liturghie la una dintre cele mai reprezentative biserici din oraşul de la malul marii, care şi-a serbat hramul, informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte  Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte  Nikiphoros, Miropolit de Amorion, dim Grecia.

Credincioşii sosiți la hram s-au închinat și la moaştele Sfinţilor Epictet, Astion, Pantelimon, IoanValahul, dar şi la Brâul Maicii Domnului.

„Singurul lucru pe care vi-l doresc este ca harul lui Dumnezeu cel în Treime Slăvit, pentru rugăciunile Sfinților Împărați Constantin și Elena, să fie cu fiecare dintre dumneavoastră”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte  Nikiphoros, Miropolit de Amorion, Grecia

În ajunul sărbătorii Sfinţilor Împăraţi, credincioşii din Constanţa, împreună cu Mitropolitul Nikiphoros, au mers în tradiţionala procesiune cu moaştele sfinţilor, de la Biserica „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, până la biserica ce astăzi şi-a serbat hramul.

Comentarii Facebook


Știri recente