Constanţa | Ierarhi străini în rugăciune pentru Sfântul Nectarie de la Eghina

IPS Ciprian, Mitropolit de Stara Zagora din Bulgaria, IPS Aleksei, Arhiepiscop de Balta și Ananiev din Ucraina, și IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului au oficiat duminică Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Ierarh Nectarie din Constanța. Prezența ierarhilor a fost prilejuită de hramul parohiei ocrotită de Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina. 

Credincioșii constănțeni au avut posibilitatea de a se închina încă de marți la fragmente din moaștele Sfinților Părinți Ioachim și Ana, aduse din Ucraina, precum și la moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul, aduse de la Mănăstirea Bistrița din județul Vâlcea, informează Trinitas Tv. 

IPS Aleksei a rostit un cuvânt pe parcursul Sfintei Liturghii în care a transmis: rugăciunea pe care am făcut-o în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie ne-a unit într-un cuget și în credință. Sfinții care mijlocesc în fața Tatălui Ceresc sunt cei care ne ocrotesc pe noi toți. În viața lor, ei au întruchipat prima poruncă a Mântuitorului Hristos care se referă la dragoste. Și această dragoste ne-a adunat pe noi astăzi aici, cu o gură și o inimă să proslăvim pe sfinții lui Dumnezeu.


Construită în cartierul constănţean Medeea, biserica îi mai are ca ocrotitori pe Sfântul Teodor Tiron şi Sfântul Luca al Crimeii. Fragmentul din moaștele Sfântului Nectarie, care se află aici, a fost dăruit anul trecut de Înaltpreasfințitul Părinte Efrem, Mitropolitul de Ydra, Spetses și Eghina.

Comentarii Facebook


Știri recente