Constanța: A fost sfințită mănăstirea închinată Sf. Maria Magdalena – „cea mai curajoasă dintre mironosițe”

Biserica mare a Mănăstirii „Sfânta Maria Magdalena” din Cobadin, Constanța, a fost sfințită, chiar în ziua hramului, de Arhiepiscopul Teodosie.

Despre sfânta cinstită în 22 iulie, Arhiepiscopul Tomisului a spus că este „cea mai curajoasă dintre femeile mironosițe” pentru că a ajuns prima la mormântul Mântuitorului.

„Ei i s-a arătat întâi Domnul pentru că ea a plâns tot timpul. Ea a plecat ultima de la mormânt după ce a fost pecetluit și ea a ajuns prima”, a precizat IPS Teodosie.

Cu ocazia sfințirii, așezământul monahal a primit un fragment din moaștele Sfintei Maria Magdalena.

Pr. Aureliu Voicu, ctitorul mănăstirii, a fost distins cu „Crucea Sfântului Apostol Andrei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Tomisului.

Numele Sfintei Maria Magdalena este legat de cetatea în care s-a născut, Magdala, din Galileea. Întâlnirea cu Hristos a făcut ca viaţa ei să cunoască o schimbare radicală. A renunţat la trăirea în păcat pentru a deveni următoare a lui Hristos şi, astfel, s-a alăturat mironosiţelor. Sfânta Maria Magdalena este acea femeie păcătoasă care a uns picioarele Mântuitorului cu mir de mare preţ. Conform Evangheliilor, ea Îi este alături în momentul răstignirii, dar este şi printre primele persoane care Îl văd pe Hristos Înviat.

Așezământul monahal din Cobadin a fost înființat în luna mai a anului 2006. Construirea bisericii sfințite miercuri a început în 2008.

Foto: captură video Trinitas TV


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente