Consiliul Mondial al Bisericilor: Organizația Internațională de Caritate Creștin Ortodoxă este Misiune specializată

Consiliul Mondial al Bisericilor (WCC) a recunoscut la finele lunii trecute statutul de misiune creștină caritabilă specializată al Organizației Internaționale pentru Caritate Creștin Ortodoxă (IOCC). Aceasta va eficientiza parteneriatul dintre cele două instituții, transmit reprezentanții IOCC.

Între IOCC și Consiliul Mondial al Bisericilor există un parteneriat de colaborare și un angajament comun care astfel primesc susținere și recunoaștere suplimentară.

Organizația a colaborat de la bun început cu Consiliul Mondial al Bisericilor în diverse situații care necesitau ajutor umanitar de urgență. Recunoașterea acordată reprezintă pentru IOCC încununarea unei relații productive care are în centru sprijinul oferit celor în nevoie.

Cele două entități pun accentul pe slujirea lui Hristos prin slujirea aproapelui, cu referire la chemarea Mântuitorului redată în Capitolul 25 al Evangheliei după Matei.

„Ca misiune caritabilă pan-ortodoxă, IOCC este un exemplu pentru ceea ce se poate realiza când se colaborează pentru o cauză comună”, a declarat Constantine Triantafilou, Director și CEO al organizației.

„Parteneriatele ecumenice au fost întotdeauna esențiale pentru desfășurarea lucrării noastre”, a adăugat el. „Când ne unim forțele pentru a sluji pe cei în nevoie, devenim mai eficienți. Aceasta înseamnă că putem ajunge la mai multe persoane care au nevoie de ajutor concret, răspunzând astfel la chemarea lui Hristos.”


WCC este o asociere de 350 de biserici din 110 țări, inclusiv din mai multe teritorii canonice ortodoxe, printre care și Patriarhia Ecumenică, reprezentând în total peste 500 de milioane de creștini din întreaga lume.

IOCC este brațul social-filantropic al Adunării Episcopilor Canonici din SUA. De la înființarea sa, în 1992, a furnizat ajutoare umanitare și programe de dezvoltare de peste 715 milioane de dolari în 60 de țări. În România, IOCC lucrează în parteneriat cu Federația Filantropia a Patriarhiei Române.

Foto credit: IOCC

Comentarii Facebook


Știri recente