Consiliul Mondial al Bisericilor dorește să mobilizeze acțiuni imediate pentru mediu la Adunarea Generală din Karlsruhe

Consiliul Mondial al Bisericilor dorește să mobilizeze acțiuni imediate pentru mediu la Adunarea Generală care începe la finalul lunii august în Karlsruhe, Germania.

„Dacă nu ne schimbăm comportamentul, în 50 de ani planeta noastră va fi nelocuibilă”, a declarat Preotul Ioan Sauca, Secretar General interimar la Consiliul Mondial al Bisericilor (World Council of Churches – WCC).

„Trebuie să acționăm acum”, a declarat părintele Sauca într-un interviu pentru revista WCC.

Peste 4.500 de participanți sunt așteptați la cea de-a 11-a Adunare Generală a WCC, care se deschide la Karlsruhe în data de 31 august și se desfășoară până pe 8 septembrie în jurul temei „Iubirea lui Hristos mișcă lumea către reconciliere și unitate”. Biserica Ortodoxă Română va avea o delegație la Karlsruhe.

La întrunire, a spus Pr. Ioan Sauca, „li se va cere liderilor să acționeze acum pentru a avea grijă de planeta noastră comună, Pământul”.

Prima reuniune tematică va avea loc în data de 1 septembrie, Ziua de Rugăciune pentru Mediu, și în discuții va fi pus accentul pe creație. „Este o problemă teologică”, a explicat liderul WCC. „Planul lui Dumnezeu în Hristos a fost atât împăcarea, cât și vindecarea întregii creații”.

Pr. Sauca a amintit că WCC a fost de mult timp în fruntea eforturilor care vizează justiția climatică.

„WCC tratează creația nu ca pe o problemă la modă a timpului nostru, ci ca pe un element de bază al identității sale”, a spus Pr. Ioan Sauca.


Sursă foto: alc-noticias.net

Comentarii Facebook


Știri recente