Consiliu profesoral la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia s-au desfăşurat marți, 06 octombrie 2015, lucrările şedinţei Consiliului profesoral, în contextul oferit de începerea noului an universitar, după cum informează Pr. Florin Croitoru, Consilier Cultural – Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia.

Întâlnirea a avut rolul de a aduce împreună cadrele didactice pentru a primi binecuvântarea ierarhului, dar și pentru a dezbate probleme de ordin didactic, misionar, organizatoric şi administrativ.

Prezent la acest eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a subliniat importanța exemplului pe care profesorii îl oferă studenților, punctualitatea, limbajul adecvat la cursuri, purtarea reverendei și conotația de întărire spirituală a cursurilor constituind aspecte esențiale în formarea viitorilor slujitori ai sfintelor altare. De asemenea, Arhipăstorul Alba Iuliei i-a îndemnat pe părinții profesori să participe periodic la programul de rugăciune al studenților, iar îndrumătorii de an să viziteze periodic căminele ce îi găzduiesc pe studenții teologi, ajutând după posibilități și susținând integrarea lor comunitară.

În cadrul şedinţei, au mai fostprezentate coordonatele de acțiune ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia în perioada următoare pe linie academică (simpozioane locale, sesiuni de comunicare și de cercetare, excursii tematice, diverse participări la simpozioane naţionale şi internaţionale, etc.) și misionară, cadrele didactice ale Facultății și studenții teologi putând aduce o contribuție importantă atât în mediul universitar albaiulian, cât și în parohiile eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente