Consiliu Eparhial la Timișoara

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, Consiliul eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei s-a întrunit marți, 30 iulie, în ședință lunară de lucru. Ședința Consiliului eparhial a fost prezidată de Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, potrivit mitropolia-banatului.ro. Ordinea de zi a consiliului a cuprins prezentarea mai multor hotărâri ale Sfântului Sinod, care se referă la bunul mers al vieții bisericești în întreaga Patriarhie Română. Dintre acestea a fost prezentată hotărârea Sfântului Sinod nr. 6069 privind noul program pastoral, social și misionar, precum și metodele și mijloacele de intensificare a pastorației în Biserica Ortodoxă Română.

Acest program pastoral a fost pus la îndemâna părinților protopopi spre a fi analizat cu preoții la prima întâlnire lunară de lucru și apoi aplicat în toate parohiile și mănăstirile Arhiepiscopiei.

De asemenea, au fost aduse la cunoștința membrilor consiliului eparhial și a părinților protopopi, concluziile și propunerile formulate în cadrul întrunirii naționale de lucru a vicarilor eparhiali și a consilierilor administrativ-bisericești, desfășurată la București, în 18 și 19 aprilie a.c.

Totodată, s-a solicitat colaborarea tuturor preoților pentru susținerea inițiativei cetățenești europene „Unul dintre noi”, prin strângerea de semnături care să fie înaintate apoi Cancelariei Sfântului Sinod.

Au fost discutate și problemele curente ale secțiilor administrativ-bisericești dintre care amintim: completarea posturilor vacante de preot II la prohiile Sânandrei, protopopiatul Timișoara I și Dumbrăvița, protopopiatul Timișoara II.

Au fost aprobate schimbările de personal neclerical la nivelul eparhiei, și a fost prezentat rezultatul la examenul de admitere la Facultatea de Teologie din Timișoara, sesiunea iulie 2013, la care s-au înscris toți preoții care nu au licență în Teologie Pastorală, spre a fi astfel în conformitate cu Statutul de Organizare și Funcționare al Bisericii Ortodoxe Române. În final au fost prezentate spre analiză și avizare contractele de închiriere și de lucrări înaintate de către parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente