Consiliu eparhial în Arhiepiscopia Sibiului

La reședința mitropolitană din Sibiu au avut loc vineri, 18 iulie a. c., lucrările ședinței consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului. Lucrările s-au desfașurat sub președinția Înaltpreasfințitului Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului și cu participarea celor 10 protopopi ai protopopiatelor din cuprinsul eparhiei.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat: manifestările ce urmează a fi organizate în Arhiepiscopia Sibiului cu prilejul sărbătoririi, în acest an, a vrednicului de pomenire mitropolit Andrei Șaguna și simpozionul național ce urmează a fi găzduit de Facultatea de Teologie din Sibiu, care va avea loc în toamna acestui an; finalizarea volumelor aniversare dedicate mitropolitului Andrei Șaguna; organizarea la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului, a manifestării dedicată hirotonirii noului episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, în persoana preacuviosului Arhimandrit Moldovan Andrei Nicolae; problema înființării unui nou așezământ monahal în localitatea Chirpăr, din județul Sibiu; situația prezentă a desfășurării proiectului Centrului de consiliere pentru integrare socială și profesională a tinerilor de peste 18 ani care se pregătesc să părăsească sistemul de stat.

Părinții protopopi prezenți la lucrări au prezentat, la rândul lor, modul în care a fost dezbătut în ședințele cu preoții, noul Statut pentru Organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, au mai fost evaluate soluțiile găsite în vederea ajutorării parohiilor cu venituri reduse, precum și alte probleme care privesc viața parohiilor din Arhiepiscopia Sibiului. ( Sursa: Radio TRINITAS)

Comentarii Facebook


Știri recente