Consilierii sociali din Patriarhia Română propun un proiect dedicat persoanelor private de libertate

„TABOR” este numele proiectului pe care consilierilor eparhiali ai sectoarelor social-filantropice din cuprinsul Patriarhiei Române îl propun pentru facilitarea incluziunii sociale a persoanelor private de libertate.

Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi a întâlnirii organizate marţi în Aula „Iustin Patriarhul” a Centrului național de formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București.

„S-a discutat despre formarea unui grup de lucru care să îi cuprindă pe clericii capelani de la penitenciare şi mai mulţi reprezentanţi de la eparhii cu experienţă în acest domeniu. Urmează să fie elaborat un proiect în care vor colabora Patriarhia Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Ciprian Ioniţă, Consilier Patriarhal – Sectorul Social Filantropic al Patriarhiei Române.

Pe lângă acest subiect, în cadrul întâlnirii au fost dezbătute aspecte privind activitatea social şi filantropică desfăşurată în fiecare eparhie de la ultima întâlnire până în prezent,  aspecte privind situaţia preoţilor din unităţile bugetare şi dificultăţile întâmpinate în derularea activităţilor filantropice.

Au fost purtate discuţii despre modul de implementare al programelor naționale „Masa bucuriei” și „Gustul binefacerii”.

Un ultim punct pe ordinea de zi s-a referit la implicarea eparhiilor în elaborarea unui proiect în domeniul  adicțiilor, finanțat de organizația International Orthodox Christian Charities (IOCC);

Întâlnirea a fost moderată  de părintele Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal coordonator al Sectorului social-filantropic din cadrul Administrației Patriarhale.

Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente