Consilierea persoanelor cu adicţii digitale, prioritate pentru Federaţia Filantropia

Formarea de specialiști la nivel naţional în consilierea persoanelor cu adicţii este unul dintre proiectele stabilite în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Filantropia întrunită miercuri la Timişoara.

Adicţiile digitale sunt vizate în mod special, a transmis Pr. Ciprian Ion Ioniţă, directorul Federaţiei Filantropia.

Având în vedere numărul tot mai mare de persoane dependente de digital, majoritatea tineri, în cadrul şedinţei s-a hotărât elaborarea unui proiect de prevenire şi consiliere în acest sens.

Pentru o implementare de succes a proiectului, vor fi alese persoane pentru formare din rândul celor care interacţionează mai mult cu tinerii (preoţi, asistenţi sociali etc) în mediul parohial sau în diferite centre.

Pe lângă dependenţa de mediile digitale, sunt vizate şi adicţiile de droguri, alcool şi tutun.

Un alt punct pe agendă a reprezentat colaborarea cu retailerul PROFI și stadiul actual al campaniei de Responsabilitate socială în cadrul căreia este înscris spre a obține finanțare proiectul de telemedicină al Federației Filantropia „Sănătate la un click distanță”.

Finanțarea va fi destinată extinderii proiectului menționat la nivelul altor ONG-uri membre ale Federației Filantropia.

A fost prezentat stadiul derulării programelor la nivel central, aprobate spre finanțare și implicarea ONG-urilor membre în implementarea activităților celor 2 proiecte: ”Politici publice alternative în domeniul sănătății”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și ”FOCUS – Program de îmbunătățire a competențelor asistenților sociali”, în parteneriat cu Unione degli Assessorati, Italia.

Federaţia Filantropia este o organizaţie privată non-profit care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și reuneşte 23 dintre cele mai active Asociații si Fundații din Patriarhia Română.

Scopul singurei organizații de tip federativ din Patriarhia Română este de a crește impactul si eficiența acțiunilor sociale ale organizațiilor membre sau partenere și a structurilor sociale ale Bisericii Ortodoxe Române, prin integrarea lor într-un răspuns unitar, coordonat și coerent la provocările sociale actuale.

Foto credit: Federaţia Filantropia

Comentarii Facebook


Știri recente