Consfătuirea profesorilor de religie, la Cluj-Napoca

„Avem nevoie de profesori cu putere în cuvânt, care să urmeze Mântuitorului”, a explicat ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, la consfătuirea profesorilor de religie. Consfătuirea de început de an școlar a profesorilor de religie din județul Cluj a avut loc astăzi, 13 septembrie 2014, la Centrul Eparhial. Întâlnirea a debutat la ora 10:00 în Sala „Episcop Nicolae Ivan” și s-a desfășurat în prezența ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, potrivit Radio Renașterea.

Noutăți și proiecte, prezentate profesorilor de religie

„Întâlnirea și-a propus pe de-o parte o scurtă analiză asupra activităților desfășurate în anul școlar trecut, iar în cea de-a doua parte a întâlnirii, au fost prezentate noutățile pentru anul școlar care tocmai a început”, a declarat inspectorul de religie al județului Cluj, părintele Marian Sidon.

La ședință au luat cuvântul: părintele Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Ștefan Iloaie, directorul de departament al Facultății, , inspectorul de religie al județului Cluj, părintele Marian Sidon și directorul Seminarului Teologic Ortodox din municipiu, părintele Liviu Vidican -Manci.

Participanții au asistat și la o scurtă conferință despre provocările profesorului de religie, susținută de conferențiarul universitar Cătălin Glava, de la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

E nevoie de profesori cu putere în cuvânt, care să urmeze Mântuitorului

La final, ÎPS Părinte Andrei i-a îndemnat pe profesori să fie dascăli cu putere în cuvânt, urmând Mântuitorului Iisus Hristos: „Avem nevoie de dascăli cu putere în cuvânt. Părintele Stăniloaie, vorbind despre vocația învățătorească a Mântuitorului, scria următoarea frază: El e Învățătorul în sensul suprem prin Însăși persoana Sa, pentru că din Însăși persoana Sa decurge învățătura care arată drumul adevărat al omului spre eternitatea desăvârșită a existenței […] El este Dascălul cel mare, care, în mod absolut, vorbește oamenilor cu putere multă, așa cum nu putem noi vorbi. Și totuși, cu acest gând să rămânem astăzi, că avem nevoie de dascăli cu putere în cuvânt”.

La consfătuirea de început de an școlar a profesorilor de religie din județul Cluj au participat aproximativ 120 de cadre didactice.

Comentarii Facebook


Știri recente