Consfătuirea națională a inspectorilor de religie la Oradea

La Oradea s-a desfășurat, în perioada 09-11 septembrie 2015, Consfătuirea națională a inspectorilor de Religie, după cum aflăm de la Pr. Prof. Florin Negruţiu, inspector şcolar la disciplina Religie.

Te Deum în deschiderea lucrărilor

Întâlnirea de lucru a debutat miercuri, 09 septembrie 2015, cu o slujbă de Te Deum, săvârșită la Catedrala Episcopală Învierea Domnului și Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei din Oradea, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei. La slujba de mulţumire au mai participat: Conf. Univ. Dr. Adrian Lemeni, Consilier patriarhal, şi Pr. George Jambore, inspector eparhial (reprezentanţii Sectorului Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române) domnul Prof. Cătălin Pîslaru, inspector general pentru disciplina Religie, domnul Romeo Moșoiu, Consilier al Ministrului Educației și Cercetării Științifice, domnul Prof. Alin Novac-Iuhas, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor şi inspectorilor şcolari responsabili cu disciplina Religie din întreaga ţară.

La finalul slujbei, Chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Sofronie a adresat un cuvânt de bun venit celor prezenți la această activitate, în care a evidențiat importanța orei de Religie și responsabilitatea tuturor celor implicați în actul educațional, subliniind rolul familiei, al Bisericii și școlii în educarea în spirit creștin a copiilor, care reprezintă viitorul țării și al Bisericii. În acelaşi timp, Preasfinţia Sa a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru încredințarea desfășurării acestui eveniment la Oradea într-o perioadă de sărbătoare pentru Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, care marchează 320 de ani de la atestarea documentară oficială.

Lucrările consfătuirii naționale a inspectorilor de religie

În debutul lucrărilor propriu-zise ale consfătuirii, Domnul Profesor Alin Novac-Iuhas, inspectorul școlar general al judeţului Bihor s-a adresat celor prezenți în calitate de gazdă, reliefând importanța disciplinei Religie în curriculum-ul școlar și beneficiile acesteia pentru elevi și părinți. Au urmat, apoi, luări de cuvânt şi prezentări concrete ale unor aspecte privitoare la specificul disciplinei Religie din partea reprezentanţilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi ai Patriarhiei Române.

Pe agenda de lucru a întânirii, în zilele ce au urmat, s-au regăsit teme precum: Diagnoza procesului educațional, pe discipline/compartimente, la nivelul fiecărui județ, pentru anul 2014-2015; Priorități ale educației religioase pentru anul școlar 2015-2016; Cadrul normativ privind organizarea procesului de învățământ în anul școlar 2015-2016 – noutăți, puncte critice, măsuri și acțiuni generate de acesta; Structura Portofoliului/mapei inspectorului de specialitate; Modificarea/adaptarea/ elaborarea de regulamente specifice și precizări.

Comentarii Facebook


Știri recente