Congresul tinerilor din Arhiepiscopia Craiovei, la cea de a X-a ediție

În perioada 13-14 iunie, Arhiepiscopia Craiovei organizează, prin Biroul de învățământ, catehizare și activități cu tineretul, cea de a X-a ediție a Congresului tinerilor creștin-ortodocși de la Tismana. Activitatea se desfășoară în colaborare cu Fundația „Cuvântul care zidește” și Asociația Studenților Creștin-Ortodocși, filialele Craiova și Târgu Jiu. Întâlnirea de anul acesta va avea tema „Sfinții Martiri Brâncoveni – modele de credință, viață și mărturisire pentru tânărul de astăzi”, informează „Ziarul Lumina”.

Prin această activitate se dorește realizarea mai multor activități interactive și cu caracter catehetic spre folosul tinerilor din Arhiepiscopia Craiovei.

Ajuns anul acesta la cea de a X-a ediție, Congresul tinerilor creștin-ortodocși din Arhiepiscopia Craiovei a avut de fiecare dată în vedere dezbaterea problemelor legate de viața și preocupările tinerilor.

Astfel, în anul 2009, de pildă, tema abordată a fost „Tinerii în viața Bisericii. Formarea spiritului de voluntariat la tineri”. Activitatea a avut menirea de a răspunde unor preocupări actuale și foarte transparente ale tinerilor în ce privește propria formare, dar și unor solicitări ale părinților, referitoare la educația potrivită pentru copiii lor.

În 2010, tema conferinței a fost „Preocupările tânărului de azi”. Activitatea a avut menirea de a aduna împreună lideri ai tinerilor din mai multe comunități din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei spre a evalua activitățile desfășurate după conferința din 2009 și până în prezent și de a iniția noi activități educative și culturale sub semnul acelorași valori esențiale pe care cultura ortodoxă le angajează în chip viabil în societatea de astăzi. La acest eveniment a luat parte și un grup de 10 de tineri din partea Federației Internaționale de Tineret „Syndesmos”. Întâlnirea s-a desfășurat la Mănăstirea Tismana și în Parohia Pociovaliștea, în județul Gorj, în perioada 30 aprilie – 2 mai 2010.

În 2011 întâlnirea anuală a tinerilor olteni a fost găzduită de Parohia Strâmba Jiu și de Mănăstirea „Sfânta Treime” – Strâmba Jiu, tema de discuție fiind „Familia – ieri, azi și mâine”. Anul trecut, la finele lunii mai, peste 100 de tineri olteni au poposit la Tismana pentru a lua parte la lucrările Congresului tinerilor creștin-ortodocși din Oltenia, organizat pe tema „Vindecarea în Hristos și sfinții tămăduitori”.

Comentarii Facebook


Știri recente