Congresul şi Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

Luni 02 februarie şi marți 03 februarie, s-au desfăşurat la Roma lucrările Consiliului Eparhial şi respectiv ale Congresului şi ale Adunării Eparhiale, ale Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, potrivit episcopia-italiei.it

În cadrul Consiliului Eparhial au fost prezentate Darea de Seamă a Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, Rapoartele de Activitate ale sectoarelor, Bilanțul Financiar pe anul 2014 şi Planul Financiar pentru anul 2015.

Adunarea Eparhială a fost precedată de slujba de Te-Deum săvârşită de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, alături de membrii clerici şi mireni ai Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (au fost prezenți sau reprezentanți, 624 de membri şi peste 60 de preotese).

Preasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de întâmpinare, iar Înaltpreasfințitul Arhiepiscop şi Mitropolit Iosif a susținut o conferință duhovnicească cu tema: ”Pastorală şi misiune în contextul emigrației”.

Au urmat saluturile oficiale ale reprezentanților autorităților române şi italiene

Dintre evenimentele din viața episcopiei, în anul 2014, amintim:

– s-au săvârşit 10433 de Botezuri şi 1510 de Cununii;

– s-au săvârşit 2 sfințiri de biserică şi alte 11 binecuvântări de lucrări / iconostas / sau nou lăcaş de cult;

– s-au ținut numeroase conferințe şi întruniri şi alte evenimente aniversare cu referire specială la ”Anul Omagial Euharistic şi Anul Comemorativ al Sf. Mc. Brâncoveni ”.

Din activitatea Social Filantropică a episcopiei amintim:

– s-au dezvoltat tot mai mult diaconiile înființate în anul 2011, sub patronajul Sectorului Social al Episcopiei noastre;

– s-au trimis numeroase ajutoare către zonele defavorizare din România (peste 30 de transporturi cu haine şi alimente);

– s-au susținut, cu bursă lunară, prin adopție la distanță, între ianuarie şi iunie 2014, 480 copii şi, între septembrie şi decembrie, 490 de copii, din România, Republica Moldova şi Italia.

– S-a sfințit „Casa Sfântului Nectarie” – un proiect al Asociaţiei „San Lorenzo Romeni” – filiala din Torino. Este vorba despre un apartament destinat găzduirii pe o perioadă limitată a femeilor cu mari probleme de sănătate care urmează un tratament medical şi care nu au niciun sprijin din partea familiilor lor.

Pentru anul 2015 s-a propus continuarea tuturor proiectelor începute în anii precedenți şi alte proiecte, dintre care amintim:

– îmbunătățirea calității misiunii printre românii ortodocşi din Italia, printr-o mereu mai eficientă împreună-lucrare cu preoții şi mirenii din parohii şi mănăstiri;

– intensificarea activității de cateheză în rândul copiilor, tinerilor şi adulților, prin implicarea familiilor creştine alături de cei deja angajați în această activitate ;

– creşterea activității sociale pentru venirea în sprijinul celor săraci, a celor bolnavi, a celor din închisori, prin implicarea Comitetelor Parohiale, în frunte cu preotesele, şi a tinerilor din parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente