Congresul Nepsis, Pamplona 2015, Ediția IX-a

Zilele de 24-26 aprilie a.c. au fost dedicate de către Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Timotei, Congresului Nepsis 2015, eveniment aflat la a 9-a ediție. Lucrările congresului au fost prezidate de Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

Invitatul special al Congresului a fost Preacuviosul Arhimandrit Teofil Roman, Eclesiarhul Catedralei mitropolitane din Cluj-Napoca, care a susținut conferința cu tema „Tinerii în Biserică„. Reuniunea a presupus mai multe activități, însă toate au gravitat în jurul conferinței care, la cererea tinerilor, a ocupat un spațiu generos.

Ziua de sâmbătă a fost consacrată, in prima parte, conferinței susținută de Preacuviosul Arhimandrit Teofil urmată, în a doua parte, de sesiunea de întrebări și răspunsuri. Interesul tinerilor pentru temă, dar și pentru alte teme duhovnicești s-a concretizat în mulțimea de întrebări adresate Părintelui Teofil și în prelungirea intervalului de timp alocat conferinței.

Sesiunea a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, care nu a fost prezent doar la conferință, ci a fost alături de tineri și la atelierele tematice, programul artistic și activitățile sportive ce au urmat până la finele zilei, secondat de Părintele Protosinghel Siluan Şandor, Consilierul misionar-pastoral al eparhiei.

Lucrările Congresului s-au încheiat Duminică, 26 aprilie 2015, cu Sfânta Liturghie arhierească, prezidată de Preasfințitul Părinte Timotei, care, la finalul cuvântului de învățătură, a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentului precum și tuturor participanților. În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul diacon Ilie Ciprian a fost hirotonit întru preot.

La întâlnirea de anul acesta au participat aproximativ 220 de tineri, veniți de pe tot cuprinsul Spaniei și Portugaliei, însoțiți fiind de preoții și preotesele din parohiile lor.

Comentarii Facebook


Știri recente