Congresul Nepsis – Franţa | Conferinţă la Catedrala Mitropolitană din Paris (VIDEO)

Cei peste 50 de tineri, reprezentanți ai parohiilor ortodoxe române din Franţa, s-au întâlnit sâmbătă la Paris, în cadrul congresului anual Nepsis.

Nepsis, care în limba greacă înseamnă „trezvie” sau „a fi treaz”, este numele generic al diferitelor asociaţii şi grupări ale tinerilor ortodocşi din Mitropolia Ortodoxa Româna a Europei Occidentale si Meridionale.

În prima parte a zilei, părintele Philippe Dautais de la Parohia Sfântul Nectaire și Sfânta Foy a susţinut o conferinţă în Catedrala Mitropolitană Sfinţii Arhangheli din Paris.

„Părintele a insistat pe subiecte de actualitate, foarte practice în ceea ce îi privește pe tineri și relația lor cu semenii într-o societate laicizată. A punctat importanța dialogului, a disponibilității de a-l asculta pe celălalt, de a fi receptiv la dialogul dintre diverse culturi. De asemenea, a subliniat rolul pe care orice tânăr ortodox îl poate avea în Franța, prin asumarea credinței ortodoxe nu într-o manieră prozelitistă, ci cu discernământ”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Alexandru Ojică, Nepsis Franţa.

În partea a doua a congresului au avut loc diferite ateliere, în care tinerii din diverse regiuni ale Franței au făcut cunoștință, și-au prezentat proiectele realizate în 2017 și au planificat într-o manieră coerentă și organizată activitățile Nepsis pentru anul 2018.

Asociaţia tinerilor ortodocşi NEPSIS a fost înființată în 1999, la iniţiativa Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif. Mai târziu, au mai fost înființate și alte asociații sau grupări, în diferite țări, orașe sau parohii. Scopul lor este acela de a crea o legătură între tinerii din țară și cei din străinătate pentru a reuși împreună să facă față provocărilor pe care le aduce, pe de o parte, viața într-o țară străină, iar pe de altă parte, societatea actuală.

Foto credit: Pr. Iulian Nistea

Comentarii Facebook


Știri recente