Congresul NEPSIS 2020 al Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale a reunit tineri din cinci state europene

Congresul NEPSIS al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale a reunit anul acesta tineri din cinci state europene.

Aflat la a XI-a ediţie, evenimentul s-a desfăşurat sub genericul „Creştinul în cetate”, în perioada 25-27 septembrie 2020, la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Berna.

Cu binecuvântarea Mitropolitului Iosif, la congres a participat Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care a fost singurul ierarh prezent în mod fizic.

Ceilalți ierarhi ai Mitropoliei Europei Occidentale şi Meridionale au participat prin intermediul platformelor online care facilitează comunicarea.

Evenimentul a început cu o slujbă de Te Deum oficiată de PS Atanasie de Bogdania. A urmat cuvântul de binecuvântare transmis de Mitropolitul Iosif care a subliniat: „Noi suntem chemați să transfigurăm lumea în mod duhovnicesc, aceasta este lucrarea creștinului în cetate”.

Apoi au fost susţinute online două conferinţe şi mai multe ateliere de lucru, congresul încheindu-se cu oficierea Sfintei Liturghii de către Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania.

În cuvântul său, ierarhul i-a îndemnat pe tineri să devină „veritabili creștini în această cetate zbuciumată a lumii în care trăim, asemenea Apostolilor pe care Domnul i-a făcut pescari de oameni și care au propovăduit Evanghelia întregii lumi”.

Foto credit: Episcopia Italiei


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…