Congresul NEPSIS 2020 al Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale a reunit tineri din cinci state europene

Congresul NEPSIS al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale a reunit anul acesta tineri din cinci state europene.

Aflat la a XI-a ediţie, evenimentul s-a desfăşurat sub genericul „Creştinul în cetate”, în perioada 25-27 septembrie 2020, la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Berna.

Cu binecuvântarea Mitropolitului Iosif, la congres a participat Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care a fost singurul ierarh prezent în mod fizic.

Ceilalți ierarhi ai Mitropoliei Europei Occidentale şi Meridionale au participat prin intermediul platformelor online care facilitează comunicarea.

Evenimentul a început cu o slujbă de Te Deum oficiată de PS Atanasie de Bogdania. A urmat cuvântul de binecuvântare transmis de Mitropolitul Iosif care a subliniat: „Noi suntem chemați să transfigurăm lumea în mod duhovnicesc, aceasta este lucrarea creștinului în cetate”.

Apoi au fost susţinute online două conferinţe şi mai multe ateliere de lucru, congresul încheindu-se cu oficierea Sfintei Liturghii de către Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania.

În cuvântul său, ierarhul i-a îndemnat pe tineri să devină „veritabili creștini în această cetate zbuciumată a lumii în care trăim, asemenea Apostolilor pe care Domnul i-a făcut pescari de oameni și care au propovăduit Evanghelia întregii lumi”.

Foto credit: Episcopia Italiei


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente