Congresul Naţional „Hristos împărtăşit copiilor” la final

Congresul Național „Hristos împărtășit copiilor“ s-a încheiat miercuri, 21 septembrie 2016. Evenimentul a avut loc în sala Centrului Naţional pentru Formare Continuă Dumitru Stăniloae din București.

În ultima zi a congresului, participanții au luat parte la dezbaterea privind Strategia pe termen scurt, mediu și lung pentru colaborarea dintre Școală și Biserică.

Potrivit părintelui Constantin Naclad, coordonatorul proiectului, dezbaterile din cadrul evenimentului au avut ca scop împărtășirea ideilor și planificarea viitoarelor proiecte.

În urma discuțiilor, am remarcat numărul mare de tabere care au fost organizate în fiecare Eparhie. De asemenea, am mai remarcat multitudinea de activități și schimburi între tineri și între Eparhii, acesta fiind un lucru foarte benefic. Spre sfârșitul congresului am trasat liniile directoare pentru anul care urmează, în special concursul care se va adresa celor două teme principalale ale anului omagial, și anume: Icoana ortodoxă și iconarii și Mărturisirile de credință  din închisorile comuniste. Tema concursului va fi Icoana și Scoala mărturisirii. Sperăm că se vor implica foarte mulți copii, mai ales că avem în vedere ca acest concurs să fie din nou postat pe pagina calendarului oficial al concursurilor școlare organizate de Ministerului Educației și Cercetării, a declarat pentru radio Trinitas părintele Constantin Naclad.

Congresul Naţional Hristos împărtăşit copiilor este organizat de Patriarhia Română în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și cu Organizația World Vision România.

Comentarii Facebook


Știri recente