Congresul Internațional Nepsis, la final

În perioada 25-26 septembrie a avut loc la Roma Congresul Internațional Nepsis 2010, la care au participat câteva sute de tineri din întreaga Europă, precum și întreg Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale, informează „Ziarul Lumina”. Tinerii participanți au avut prilejul să discute despre cum este să fii tânăr într-o lume necreștină, dar și să viziteze Roma.

Organizat de Federația Frățiilor Nepsis din Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale, congresul din acest an a adunat sute de tineri români ortodocși. Tinerii au fost binecuvântați de IPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, PS Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, PS Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, și PS Marc, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale. Tema conferinței ‘A fi tânăr creștin într-o lume necreștină’ a fost susținută de maica Siluana, coordonatoarea Centrului de formare și consiliere ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din Iași.

După sărbătoarea Sfântului Siluan Atonitul a avut loc întâlnirea de lucru a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale. ‘Sâmbătă dimineața a început programul cu un Te Deum, la care a slujit PS Timotei, împreună cu doi tineri diaconi. Paraclisul a devenit în scurtă vreme neîncăpător, în timp ce mulțime de tineri soseau de pretutindeni în grupuri mici și mari’, a spus părintele diacon Gheorghe Zavate. Tinerii au vizitat catacombele San Sebastiano, Collosseumul, iar duminică dimineață, ierarhii prezenți au stat la dispoziția tinerilor pentru Sfânta Taină a Spovedaniei.

Comentarii Facebook


Știri recente