Congresul Internațional de la Roma s-a încheiat

La Roma s-au încheiat astăzi, 5 februarie, lucrările Congresului Internațional „Creștini și păstori pentru Biserica de mâine”. Manifestarea a reunit episcopi catolici din toate continentele, precum și episcopi ortodocși, luterani și anglicani, și a fost organizată de Comunitatea Sant’ Egidio. Biserica noastră a fost reprezentată de Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii.

„Pe parcursul celor patru zile ale întrunirii, s-au dezbătut o serie de probleme cum ar fi: ‘Pacea – dar al lui Dumnezeu către lume’, ‘Globalizarea – între criza economică și solidaritatea creștină’. Un rol important l-au avut și discuțiile ce au urmat conferințelor prezentate și care au avut darul să aducă în actualitate unele probleme grave cu care se confruntă bisericile în anumite părți ale lumii, unde creștinii sunt încă persecutați sau expuși pericolelor sociale. Din partea ortodoxă s-a făcut o prezentare a vieții bisericești din România, scoțându-se în evidență realitatea ecumenismului teologic, dar și a celui practic între creștinii diferitelor confesiuni”, a spus Preasfințitul Părinte Visarion, după cum informează Radio TRINITAS.

Întrunirea a avut, printre altele, scopul de a se împărtăși experiența episcopilor din diferite părți ale lumii asupra misiunii Bisericii în contextul globalizării și secularizării lumii contemporane. Programul a mai cuprins o audiență la Papa Benedict al 16-lea, cât și o vizită la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea de la subsolul Bisericii „Sfântul Petru” din Vatican.

Comentarii Facebook


Știri recente