Congresul „Hristos Împărtășit copiilor”

Centrul Social Pastoral „Sfânta Cruce” al Mănăstirii Caraiman va găzdui, în perioada 16-18 septembrie, lucrările Congresului Național „Hristos împărtășit copiilor”. Evenimentul este organizat de Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, potrivit TRINITAS TV.

„Toată echipa de implementare a acestui proiect, împreună cu toți consilierii și inspectorii de religie care se ocupă de proiectul acesta catehetic se vor aduna la Centru Social Pastoral Caraiman, vor discuta și vor analiza în același timp toate proiectele implementate de Sectorul Teologic Educațional”, a precizat Pr. Cons. Constantin Pătuleanu, Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române.

Congresul nu are drept scop doar trecerea în revistă a activităților catehetice desfășurate pe parcursul anului 2012 – 2013, ci și stabilirea unor proiecte viitoare.

„Dorim să continuăm proiectul Alege școala! printr-o nouă finanțare și de asemenea, dorim să implementăm și mai bine proiectul Calea Mântuirii, care a început anul trecut. Dorim să vedem care sunt rezultatele și care sunt posibilitățile de a-l implementa în cât mai multe parohii. De asemenea, discutăm în mod foarte serios proiectele de anul viitor mai ales că anul care vine este închinat Tainei Sfintei Euharistii și Tainei Sfintei Spovedanii precum și Sfinților Martiri Brâncoveni. În contextul acesta ne gândim la proiecte și activități care să țină cont de anul omagial viitor”, a mai spus Pr. Cons. Constantin Pătuleanu.

La congres vor participa și invitați din străinătate.

„Patriarhia Română, dar și Fundația World Wision, se preocupă de implementarea acestor proiecte nu numai în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, ci și în unele din Bisericile Răsăritene: Georgia, Etiopia, țări ortodoxe din Orientul Mijlociu și de aceea vor participa 30 de reprezentanți ai diferitelor Biserici la Mănăstirea Caraiman care după ce se va termina congresul Hristos Împărtășit copiilor vor avea o sesiune specială de lucru cu fundația World Wision”, a mai adăugat Pr. Cons. Constantin Pătuleanu.

Congresului Național „Hristos împărtășit copiilor” se află la cea de-a VI-a ediție.

Comentarii Facebook


Știri recente