Congresul Hristos Împărtășit Copiilor: Creatorii de conținut catehetic se întâlnesc cu tinerii la Caraiman

Congresul Național Catehetic „Hristos Împărtășit Copiilor” are scopul de a analiza activitatea realizată de responsabilii cu cateheza, până în prezent, și de a stabili noi direcții și metode.

Congresul este organizat de Biroul de catehizare a tinerilor din cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Tema întâlnirii de anul acesta este „Problematica actuală a tinerilor și abordarea ei în contextul activității catehetice parohiale și a lucrului cu tinerii”.

Evenimentul reunește responsabilii pentru cateheza cu tinerii din eparhiile Patriarhiei Române și reprezentații organizațiilor de tineret.

Participanții la Congresul Național Catehetic vor dezbate două subiecte actuale. Primul se numește „Conținutul catehetic destinat tinerilor în formarea caracterului şi în procesul educării lor şi metoda adecvată de livrare a acestui conținut pentru vârstele/etapele specifice dezvoltării copiilor şi tinerilor”.

Cel de al doilea subiect este „Stabilirea coordonatelor generale pentru desfășurarea Concursului Național Catehetic dedicat anului 2023”.

Organizatorii congresului așteaptă ca evenimentul să creeze o punte între toți cei responsabili cu cateheza tinerilor.

„Aștept o conversație între creatorii de conținut catehetic și tinerii din eparhii care să dea roade concrete. Vrem să-i aducem împreună pe responsabilii cu cateheza, reprezentații asociațiilor de tineret și tinerii din eparhii care să conlucreze”, a declarat pentru Basilica.ro, Preotul Mihai Pavel, inspector patriarhal în cardul Sectorului teologic-educațional.

Congresul Național Catehetic „Hristos împărtășit copiilor” se va desfășura la Centrul Social-Pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman, în perioada 4-7 octombrie 2022. Evenimentul a ajuns la a 15-a ediție.

Foto credit: Arhiva Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente