Congresul Frăției Nepsis din Spania

În perioada 2 – 4 mai 2014, la Bilbao în Spania, s-a desfășurat Congresul Național a Frăției Nepsis, congres organizat de Episcopia Spaniei și Portugaliei cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul românilor ortodocși din această țară.

Invitatul special al ediției din acest an a fost Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului care a fost chemat pentru a le adresa un cuvânt de folos tinerilor din Episcopia Spaniei și Portugaliei, după cum aflăm de la Radio Renașterea.

Congresul a fost deschis vineri seară când au avut loc o serie de activități de cunoaștere. Prima zi a manifestării s-a încheiat cu participarea celor peste 400 de tineri la rugăciunea de seară. A doua zi, sâmbătă, programul a debutat cu rugăciunea de dimineață, după care ÎPS Părinte Andrei a susținut conferința intitulată: Oare mai putem iubi frumos? Conferința a continuat cu o sesiune de întrebări, pe care tinerii din diferite zone ale Spaniei, preoții parohi sau simpli credincioși ai parohiei Bilbao le-au adresat Înaltpreasfințitului Andrei pe tema conferinței. În răspunsurile oferite Ierarhul i-a îndemnat atât pe tineri, cât și pe toți cei prezenți la congres să încerce să trăiască frumos ca să fie pe placul lui Dumnezeu.

După masa tinerii participanți la congresul Nepsis din Bilbao, Spania au luat parte la diverse ateliere și discuții, precum și la diferite activități de socializare. A avut loc și un moment artistic susținut de o parte din tinerii de la congres, totul încheindu-se cu programul de rugăciune.

Duminică, în ultima zi a congresului, tinerii au participat la Sfânta Liturghie Arhierească ce a fost oficiată în biserica parohiei ortodoxe „Tuturor Sfinților” din Bilbao. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și de Preasfințitul Episcop Timotei al Spaniei și Portugaliei, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente