Congres internațional dedicat operei Părintelui Dumitru Stăniloae

În perioada 2-5 octombrie 2013 se va desfășura, la inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Congresul Internațional de Teologie Receptarea operei Părintelui Dumitru Stăniloae astăzi.

Această manifestare este organizată de Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale și Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte. Evenimentul se va desfășura la Palatul Patriarhiei din București,.

La congres vor participa ierarhi și profesori de teologie din țară și din străinătate (Germania, Franța, Statele Unite ale Americii, Rusia, Ucraina, Grecia, Serbia) care cunosc și promovează teologia Părintelui D.S. în țările din care provin.

În cadrul congresului vor fi abordate următoarele direcții tematice:

1. Receptarea operei Părintelui Dumitru Stăniloae în teologia academică, în țară și în străinătate;

2. Receptarea operei Părintelui Dumitru Stăniloae în viața și în spiritualitatea monahală;

3. Receptarea operei Părintelui Dumitru Stăniloae în cultura laică.

Joi, 3 octombrie 2013, la ora 9.30, va avea loc sesiunea festivă de deschidere a Congresului, în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei. În aceeași zi, la ora 11.30, în Holul Europa Christiana al Palatului Patriarhiei va avea loc Vernisajul expoziției Opera Părintelui Stăniloae, organizată de Biblioteca Sfântului Sinod.

Sâmbătă, 5 octombrie, la Mănăstirea Cernica, se va oficia slujba parastasului pentru Părintele Dumitru Stăniloae, începând cu ora 11.00.

Comentarii Facebook


Știri recente