Conferințele preoțești din Arhiepiscopia Clujului au ca temă Anul omagial 2021

În cele nouă protopopiate ale Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului se desfășoară conferințele preoțești de primăvară.

Prima a avut loc marți, la Mănăstirea Rebra-Parva, unde s-au reunit clericii din Protopopiatul Năsăud. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, prezent la eveniment, a sfințit noile clopote ale mănăstirii.

A mai participat Arhimandritul Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, cu o prelegere intitulată „Parohia ortodoxă română din diaspora: paradigmă misionară multifactorială”.

De asemenea, arhim. prof. Teofil Tia a atras atenția asupra faptului că deși majoritatea celor plecați la muncă în străinătate au făcut-o pentru un trai mai bun, „în Occident, au conștientizat că materialul nu este suficient pentru a-l face pe om fericit și adjuvantul spiritual este obligatoriu”.

Parohia ortodoxă din diaspora și-a asumat sarcina străveche a Bisericii de a educa tinerele generaţii în spiritul adevăratelor valori, iar „dezvoltarea uluitoare a mijloacelor mass-media nu i-a putut confisca din mers această sarcină”, a mai subliniat părintele decan Teofil Tia.

Conferințele preoțești din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului se desfășoară în fiecare an primăvara și toamna. Anul acesta, tema este legată de Anul omagial 2021, al pastorației românilor din afara granițelor, urmând ca în toamnă tema să fie legată de Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul.

Următoarele conferințe preoțești de primăvară se vor desfășura în protopiatele Beclean (17 mai), Bistrița (20 mai), Huedin (25 mai), Gherla (31 mai), Cluj II (7 iunie), Turda (8 iunie),  Dej (15 iunie) și Cluj I (17 iunie).

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente