Conferinţele pastoral-misionare din Arhiepiscopia Târgoviștei, la final

În Arhiepiscopia Târgoviştei, s-au încheiat conferinţele pastoral-misionare, cu tema „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului ortodox”, după ce prima conferinţă a avut loc pentru preoţii din Protoieriile Târgovişte Sud şi Pucioasa, în ziua de 11 iulie 2016, şi de cea a doua pentru preoţii din protoieriile Târgovişte Nord şi Titu, în ziua de 15 iulie 2016, ambele la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

La prima conferinţă, referenţi au fost: Pr. Marian Bugiulescu, de la Parohia Băleni Români, Protoieria Târgovişte Sud, Pr. Marian Dobrescu, de la Parohia Pucioasa II şi Pr. Ciprian Popescu de la Parohia, ultimii doi din Protoieria Pucioasa.

La cea de a doua conferinţă, referenţi au fost: Pr. Victor Stanciu, de la Parohia Domniţa Bălaşa, Protoieria Titu, Pr. Ştefănel Gheorghe, de la Parohia Râncăciov, şi Pr. Florian Solomon, de la Parohia Gheboieni, aceştia din urmă din Protoieria Târgovişte Nord.

Ultima conferinţă a avut loc luni, 18 iulie 2016, pentru preoţii din Protoieria Găeşti, în sala de festivități a protoieriei, ea fiind prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei.

Preoţii referenţi: Traian Marius Stan, de la Parohia Ioneşti, Florin Neblea de la Parohia Şelaru şi Florin Moţoc de la Parohia Puntea de Greci, au abordat în discursurile lor aspectele principale ale problematicii pastoraţiei tinerilor, pornind de la experienţa parohială proprie, iar, apoi, au avut loc discuţii cu privire la cele prezentate, dar şi probleme curente ale clericilor de la parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente