Conferințele administrative la protopopiatele din Episcopia Sălajului

La cele trei protopopiate din cadrul Episcopiei Sălajului s-au desfășurat marți, 10 martie 2015, conferințele administrative lunare cu preoții din Eparhie. Astfel au fost prezentate referate având ca punct de pornire tematica privind Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi.Tema dezbătută a fost comună la toate cele trei protopopiate și anume „Coordonatele istorice ale misiunii parohiei ortodoxe române în trecut şi azi”, fiind aprofundate subcapitolele „Mărturii biblice şi patristice despre primele forme de organizare a comunităţilor şi parohiilor creştine” și „Definirea şi rolul eclesiologic al parohiei (comunităţii) ortodoxe în păstrarea şi transmiterea învăţăturii de credinţă”,a precizat arhid. Adrian Onica, secretar eparhial.

La Protopopiatul Zalău, conferința a fost susținută de către Părintele Florin Ardelean de la Parohia Mineu, la Protopopiatul Șimleu Silvaniei, de către Părintele Florin Hosu de la Parohia Sălăjeni, iar la Protopopiatul Jibou, conferința a fost susținută de către Părintele Luca Vasile Cornel de la Parohia Glod.

Pe lângă această temă, la Protopopiatul Jibou a fost dezbătută și problema necesității administrării Tainei Botezului pentru cei reveniți la ortodoxie.

După prezentarea referatelor și a dezbaterilor pe tema acestora, Părintele Silviu Boha, inspectorul pentru catehizare parohială, a prezentat preoților din protopopiatele Zalău și Jibou date privind Concursul Național de miniproiecte cu caracter misionar-filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”.

La Protopopiatul Șimleu Silvaniei, la ședință a fost și Părintele Claudiu Nechita, consilierul social al Eparhiei, care a făcut cunoscut preoților implicați în prestarea de servicii sociale noile reglementări pentru acreditarea furnizorilor de servicii sociale și oportunitatea continuării proiectului finanțat de Consiliul Județean Sălaj pentru activitățile sociale desfășurate de unitățile de cult.

De asemenea, la fiecare protopopiat a fost prezent câte un delegat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență care a prezentat normele pentru prevenirea incendiilor și amenajarea punctului PSI la locașurile de cult din județ.

Comentarii Facebook


Știri recente