Conferințe preoțești în Arhiepiscopia Sibiului

Prima serie de conferințe preoțești din acest an a debutat în Arhiepiscopia Sibiului cu întâlnirea preoților din protopopiatele Brașov, Bran-Zărnești și Săcele. A doua conferință preoțească a avut loc la sediul celor două Protopopiate din Făgăraș, informează „Ziarul Lumina”.

Conferința a avut loc luni, 2 iunie, în Biserica „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului, sub președinția Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de care s-au aflat protopopii Dănuț-Gheorghe Benga, Gheorghe Colțea și Sorin Șerban.

În cadrul conferinței, câte un preot din fiecare protopopiat a susținut o prezentare pe tema „Sfintei Euharistii” și a „Sfintei Spovedanii”.

În debutul întâlnirii, IPS Mitropolit Laurențiu a subliniat importanța Sfintei Euharistii pentru viața duhovnicească a fiecărui credincios.

„Fiecare Sfântă Taină în parte are o importanță deosebită, dar o singură Sfântă Taină este numită „Taina Tainelor” și se află în centrul cultului. Numai despre Euharistie a spus Mântuitorul de două ori, la forma negativă și la cea pozitivă, că „Cine mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu are viață veșnică”. Există Taine de inițiere, pregătitoare pentru Euharistie. Ne naștem în viața în Hristos prin Botez, ne întărim prin Mirungere și ne unim cu Hristos prin Euharistie. Această temă a fost alcătuită cu foarte multe amănunte stăruitoare în acest an, rânduită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe pentru noi toți, preoți și credincioși, care dorim să simțim viața în Hristos, în cadrul Bisericii”, a spus ierarhul.

Întâlnire cu preoții din Făgăraș și Rupea

A doua conferință preoțească a avut loc ieri, 3 iunie, la sediul celor două Protopopiate din Făgăraș, unde au participat slujitorii sfintelor altare din Protopopiatele Făgăraș I, Făgăraș II și Rupea. Alături de IPS Mitropolit Laurențiu s-au aflat în prezidiu: protopopul de Făgăraș II, Ion Tărcuță, și Protopopul de Rupea, Alexandru Petrica. Tema conferinței a fost dezbătută în cadrul întâlniri, după prezentarea celor trei referate alcătuite de preoți din cele trei protopopiate amintite.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…