Conferințe preoțești în Arhiepiscopia Craiovei

Săptămâna aceasta au debutat în Arhiepiscopia Craiovei conferințele pastoral-misionare de primăvară având ca temă: „Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie sub aspect biblico-patristic, dogmatic, moral, liturgic și pastoral”, informează „Ziarul Lumina”.

Astfel, joi, 5 iunie, preoții din Protoieria Craiova Sud s-au întrunit la Centrul de restaurare, conservare patrimoniu și vizualizare al Facultății de Teologie din Craiova, după ce au participat la Sfânta Liturghie. Potrivit părintelui protopop Grigore Vulcănescu, prelegerea pe marginea temei a fost susținută în cadrul conferinței de părintele Ion Drăgușin de la Parohia „Toți Sfinții” – Bășica din Craiova și a fost urmată de discuții și întrebări pe marginea subiectului abordat. Prima conferință din Arhiepiscopia Craiovei a avut loc marți, 3 iunie, la Protoieria Băilești și a fost precedată de Sfânta Liturghie săvârșită la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Ambele conferințe au fost prezidate și moderate, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, de părintele prof. Picu Ocoleanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei.

Seria conferințelor preoțești semestriale din Arhiepiscopia Craiovei va continua în următoarea perioadă. Astfel marți, 10 iunie, se vor întruni preoții din protoieriile Târgu Jiu Sud, Târgu Jiu Nord și Târgu Cărbunești, la Cercul militar din municipiu, întâlnire precedată de slujba Sfintei Liturghii ce va fi săvârșită la Biserica „Sfinții Apostoli”. Ultima conferință va avea loc joi, 12 iunie, la Centrul de restaurare, conservare patrimoniu și vizualizare al Facultății de Teologie din Craiova, cu preoții din Protoieria Craiova Nord.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…