Conferințe în cadrul Serilor duhovnicești „Filocalia”, la Târgu Jiu

La începutul acestei săptămâni au loc ultimele două conferințe din cadrul Serilor duhovnicești „Filocalia”, ediția a XXIII-a, găzduite în perioada Postului Mare de Cercul militar din Târgu Jiu. Astfel, astăzi de la ora 18.00, invitatul serii este părintele lector univ. dr. Ion Resceanu, de la Facultatea de Teologie din Craiova, care va conferenția pe tema: „Familia creștină”, iar marți, 8 aprilie, de la ora 18.00, Înaltpreasfinșitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, va susține conferința cu tema: „Pregătirea tânărului pentru sărbătoarea Sfintelor Paști, într-o societate secularizată”. Conferințele vor fi urmate de discuții și răspunsuri la întrebări, după cum ne-a transmis diac. Gheorghe Cioiu.

Manifestările sunt organizate de către Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români, filiala „Sfântul Irodion de la Lainici” – Târgu Jiu, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, protoieriile Târgu Jiu Sud și Târgu Jiu Nord, Școala populară de artă și Cercul militar.

După cum a precizat Răzvan Merei, președintele ASCOR Târgu Jiu, atmosfera specifică perioadei prepascale va fi întreținută în cadrul acestor seri și prin momentele muzicale susținute de Corul preoțesc condus de diacon prof. Nicușor Lăzărică si de Grupul folcloric de datini și obiceiuri „Tisa” din Tismana, condus de Maria Corlan Mischie. De asemenea, participanții la aceste întîlniri vor putea admira și expoziția de icoane realizate de elevi ai Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente