Conferințe dedicate educației religios-morale a tinerilor, la Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub directa coordonare a Protopopiatului Bacău și în contextul serbării hramului Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Parcul „Cancicov” al municipiului Bacău (lângă Spitalul Județean), au fost aduse în pelerinaj la această biserică moaștele Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, prilej de mare și sfântă bucurie pentru urbea băcăuană și nu numai.

Evenimentul s-a desfășurat de-a lungul a mai multe zile sub egida „Bacăul sub binecuvântarea sfinților”. Numeroși credincioși au venit pentru a participa la Sfintele Liturghii, pentru a se închina la sfintele moaște și chiar pentru a participa la conferințele organizate cu acest prilej.

Astfel, luni, 27 iunie 2016, sub titlul «Apostolat și educație creștină pentru lumea de astăzi» s-a desfășurat, în curtea bisericii implicate în proiect, conferința ce l-a avut ca invitat pe Părintele Arhim. Pimen Costea – vicar eparhial administrativ în cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Ne trebuie o educație cu totul aleasă pentru ca generația care vine din urmă, să fie una formată intelectual, dar care să știe a avea continuu Biserica în mintea și în ființa sa. Tânărul are nevoie de dragoste și înțelegere. Ținta finală a educației religios-morale trebuie să fie creșterea duhovnicească a copiilor și a tinerilor în iubirea faţă de Dumnezeu şi de semeni, a spus Părintele Pimen.

La finalul conferinței, părintele a răspuns a răspuns la întrebările publicului.

Următoarea conferință, a avut loc marți, 28 iunie. Programată inițial în curtea locașului de cult al parohiei, din cauza vremii capricioase din ultimele zile, aceasta a fost mutată în sediul Protopopiatului Bacău. Au participat toți preoții protoieriei, precum și mulțime de credincioși ce a dorit să îl asculte pe Părintele invitat special cu acest prilej.

Intitulată sugestiv «Ai copil? Învață să fii părinte!», a avut drept conferențiar pe Părintele Arhim. Hrisostom Rădășanu, Consilier al Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Pe parcursul întrunirii au fost dezvoltate mai mult linii de discuții despre Inteligența spirituală din fiecare individ, despre existența IQ spiritual, despre conștiință și sacralizarea experienței zilnice. Subiectul întrunirii, prezentat în variantă modernă,  a captat atenția auditoriului, care a dat un feed-back pozitiv întâlnirii.

În încheierea conferinței, Părintele Protopop Costică Busuioc, gazda evenimentului cultural, a mulțumit Părintelui conferențiar precum și tuturor celor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente