Conferință teologică internațională la Universitatea din Pretoria, Africa de Sud

În orașul Pretoria din Africa de Sud au început ieri, 10 august, lucrările conferinței internaționale cu tema „Violența în Africa de Sud democrată: o provocare pentru teologie și Biserici”. Evenimentul, care va dura până în după-amiaza zilei de 12 august, este organizat de Centrul pentru Teologie Publică din cadrul Facultății de Teologie a Universității din Pretoria, după cum ne informează Pr. Răzvan Tatu.

Dezbaterile sunt împărțite pe trei secțiuni, fiecare cu un titlu aparte: „Natura și cauzele violenței în Africa de Sud”, „Angajarea teologiei în combaterea violenței”, „Contribuția Bisericilor la combaterea violenței”.

Dintre numele participanților la acest eveniment amintim: Jan Hofmeyr (Institutul pentru Justiție și Reconciliere), Nyamburi Njoroge (Consiliul Mondial al Bisericilor, Geneva), Nelus Niemandt ( Lector, Univ. din Pretoria), Willem Saayman (Prof. Emerit, UNISA, Pretoria), Pr. Dr. Răzvan Tatu (Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol Andrei” din Johannesburg), Edward P. Wimberly (Seminarul Teologic Interdenominațional din Atlanta), Christoph Baumann (Centrul pentru Spiritualitate Creștină din Cape Town). Invitatul special al evenimentului este Prof. Dr. Dr. h. c. Wolfgang Huber, fost președinte al Consiliului Bisericii Evanghelice din Germania și profesor de Teologie Sistematică la Universitatea din Heidelberg.

Pr. Răzvan Tatu a susținut în prima zi a conferinței prelegerea cu titlul „Câteva reflecții despre religie și violență”.

Comentarii Facebook


Știri recente