Conferință teologică internațională la Moscova

În perioada 15-18 noiembrie, la Moscova, în cadrul complexului hotelier Danilovski, se desfășoară conferința teologică internațională pe tema „Viața în Hristos: morala creștină, tradiția ascetică a Bisericii și provocările epocii contemporane”, organizată de Departamentul sinodal biblic-teologic al Patriarhiei Moscovei, informează diac. Eugeniu Rogoti, Inspector în cadrul Sectorului Relații Bisericești și Interreligioase.

Conferința a fost deschisă luni, 15 noiembrie, de către Preafericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, care a subliniat importanța conferințelor teologice pe teme care interesează atât societatea, cât și Sinodul arhiereilor. „Aceste conferințe, în cadrul cărora specialiști din diferite domenii se pun de acord asupra unor chestiuni bisericești arzătoare, sunt de mare folos în activitatea sinodală a Bisericii”, a mai subliniat Patriarhul Moscovei.

Biserica Ortodoxă Română este reprezentată la această conferință, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către părintele conf. dr. Nicolae Moșoiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Părintele Nicolae Moșoiu a prezentat la conferință referatul intitulat „Importanța unei înțelegeri mai adânci, pentru viața duhovnicească, a rânduielii ortodoxe a Sfintei Taine a Botezului”.

La conferință prezintă referate ierarhi, clerici și laici din toate Bisericile Ortodoxe Surori.

Comentarii Facebook


Știri recente