Conferință tematică la Biblioteca Universitară din Chișinău

Valoarea și sensurile cuvintelor „Bizanț” și „Ortodoxie” vor fi abordate astăzi, 14 martie, în cadrul unei conferințe tematice, ce se va desfășura la Biblioteca Universitară din Chișinău, informează Radio TRINITAS. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova și Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Prelegerea va fi susținută de directorul Institutului Cultural Român din capitala Moldovei, istoricul Petre Guran.

„Este o tematică care necesită clarificări. Atât cuvântul ‘Bizanț’, cât și cuvântul ‘Ortodoxie’ sunt folosite de multe ori la limita sensului lor sau uneori chiar eronat. De aceea, încerc prin această conferință să refac istoria acestor cuvinte, să precizez ce sensuri au căpătat în funcție de epoci și care este încărcătura ideologică a acestor cuvinte astăzi”, a spus istoricul Petre Guran, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău.

Evenimentul de astăzi se înscrie în seria de conferințe publice organizate în cadrul Ateneului de cultură și spiritualitate română „Moldova” și a Programului de Studii Avansate „Alexandru Sturdza”.

Comentarii Facebook


Știri recente