Conferință susținută de prof. Read Schuchardt la Facultatea de Teologie din Bucureşti

Profesorul american Read Schuchardt de la Wheaton College din Illinois va susține o conferință la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Marţi, 14 iunie 2016, de la ora 18:00, invitatul va dezbate împreună cu studenții tema „De la icoană la logo: Simbolistica religioasă medievală versus iconografia capitalistă contemporană”. Conferința este organizată de Centrul de dialog și cercetare în teologie, filosofie și știință din cadrul facultății, informează TRINITAS TV.

Profesorul Read Schuchardt este doctor în ecologie media, un domeniu de cercetare care a cunoscut o dezvoltare remarcabilă în America prin eforturile lui Neil Postman, cu care a colaborat îndeaproape timp de opt ani. În studiile și conferințele pe care le susține în toată lumea, profesorul american abordează într-o perspectivă lucidă și echilibrată implicațiile mediului tehnologic asupra persoanei umane și comunității.

În cadrul conferinței de marți vor fi prezentate trei cărți: „Lumina Celui Nevăzut. O privire teologică în raționalitatea creației și teoriile științifice recente despre Univers“, de diac. Adrian Sorin Mihalache; „Procesul lui Darwin” de  Phillip E. Johnson și „Distracția care ne omoară. Discursul public în epoca televizorului”, de Neil Postman.

Comentarii Facebook


Știri recente