Conferința semestrială de primăvară în Protopopiatul Făurei

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, vineri 27 mai 2016, preoții Protopopiatului Făurei din județul Brăila s-au întrunit în conferința pastoral-misionară semestrială de primăvară, a precizat Părintele Gabriel Molocea.

Programul a debutat cu săvârșirea în sobor a Sfintei Liturghii în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Făurei, la care a asistat și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Cei 38 de preoți ai protopopiatului au fost însoțiți la slujbă de câte un elev din fiecare parohie, participant la Programul „Hristos împărtășit copiilor” sau la alte programe educaționale organizate în parteneriat cu școlile de pe teritoriile parohiilor respective.

La finalul Sfintei Liturghii, preoții și copiii prezenți au fost invitați la agapa oferită de Protopopiatul Făurei în casa de prăznuire.

Lucrările propriu-zise ale conferinței, așezate sub genericul „2016 – Anul omagial al educației religioase a tineretului ortodox” s-au desfășurat în sala de sport a Liceului Teoretic „George Vâlsan” din localitate, în prezența elevilor și a cadrelor didactice de la această unitate de învățământ.

În acest context, ierarhul Dunării de Jos a vorbit tinerilor despre relația dintre tineri și Biserică și despre modalitățile concrete în care se poate realiza astăzi o educație religioasă a tinerilor ortodocși.

Totodată, tinerii au avut posibilitatea să se exprime în plen cu privire la  unele neînțelegeri față de problemele de credință, morală și alte subiecte legate de familie sau de relația cu ceilalți semeni.

Cu acest prilej a fost vernisată o microexpoziție cu picturi, broderii, desene și alte lucrări ale copiilor din parohiile protoieriei Făurei.

Comentarii Facebook


Știri recente