Conferinţa „Responsabilitatea morală sub presiunea lumii moderne”, la Zalău

Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Iloaie, de la Facultatea de Teologie Ortodxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a conferenţiat joi, 31 martie 2016 la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, informează Radio Renaşterea. Preacucernicia Sa a susținut comunicarea cu titlul „Responsabilitatea morală sub presiunea lumii moderne”.

La eveniment a fost prezent Preasfinţitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, precum şi sute de credincioşi.

Comunicarea a fost structurată pe trei părți. Prima parte a avut ca subiect „Responsabilitatea ca fenomen uman fundamental”. Astfel, Părintele Ștefan a arătat că responsabilitatea face parte din structura fiinţei omului, fiind elementul specific al deontologiei relaţiilor inter-umane.

Obiectul celei de-a doua părți a conferinței a avut ca temă provocările lumii contemporane, fiind atinse subiecte precum secularizarea și globalizarea, individualizarea, dezvoltarea cercetării ştiinţifice fără precedent și a tehnologizării și dezvoltarea biotehnologică sau biologizarea excesivă.

Subiectul celei de-a treia părţi a fost problema responsabilității morale în lumea modernă. Astfel a fost expusă atenției devalorizarea familiei, vorbindu-se despre cauzele divorțurilor, creșterea numărului de familii monoparentale și indiferenţa mediului familial faţă de copii.

Partea a doua a întâlnirii a fost dedicată întrebărilor venite din sală, întrebări la care părintele Ștefan a răspuns cu obiectivitate, captivând auditoriul.

Evenimentul a avut loc în cadrul seriei de conferințe „Glasul Bisericii în cetate” organizate de Episcopia Sălajului.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente