Conferinţa privind viitorul Europei a început. Cum îşi pot prezenta cetăţenii recomandările

„Conferința privind viitorul Europei” a fost lansată oficial, în data de 9 mai, printr-o ceremonie la Parlamentul European de la Strasbourg.

Lansarea a avut loc în prezenţa președintelui Franţei, Emmanuel Macron, președintelui Parlamentului European, David Sassoli, premierului portughez António Costa, a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi a altor oficialităţi.

Evenimentul inaugural a fost punctul central al manifestărilor organizate de Ziua Europei și a urmat lansării platformei digitale multilingve a conferinței (în aprilie), platformă prin care cetăţenii europeni îşi pot prezenta recomandările.

Platforma digitală este punctul central al conferinței: este modalitatea dumneavoastră de a vă implica și de a lua cuvântul în cadrul conferinței. Aici puteți să vă împărtășiți ideile despre Europa și schimbările care trebuie să se întâmple, să vedeți ce au de spus alții, să găsiți evenimente în apropierea dumneavoastră, să vă organizați propriul eveniment și să urmăriți progresele și rezultatele conferinței”, menţionează oficialii europeni.

„Conferința privind viitorul Europei” reprezintă o serie de dezbateri și discuții organizate la inițiativa cetățenilor, care îi vor permite fiecărui european să își împărtășească ideile și să contribuie la clădirea unui viitor comun.

Dezbaterile vor acoperi subiecte precum: lupta împotriva schimbărilor climatice, inegalitatea socială, solidaritatea intergenerațională, perturbările provocate în societate și la locul de muncă de inovațiile tehnologice, rolul Uniunii Europene pe scena globală, fundamentele democratice ale Uniunii, drepturile și valorile europene.

Concluziile conferinţei vor fi prezentate în primăvara anului 2022.

Sursă foto: Comisia Europeană

Comentarii Facebook


Știri recente