Conferință preoțească în Tecuci. Ierarhul s-a rugat împreună cu clericii și credincioșii în fața icoanei Prodromița

Conferinţa semestrială a preoţilor din Protopopiatul Tecuci a avut loc ieri, 12 iulie 2017, în Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din municipiu. Cu acest prilej, replica fidelă a icoanei Prodromiţa aflată în patrimoniul Eparhiei a fost adusă în Tecuci, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În debutul conferinței, IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în prezența preoţilor din Protopopiatul Tecuci, şi a numeroşi credincioşi. În cadrul slujbei, tânărul teolog Florin Veronel Răducanu a fost hirotonit diacon.

În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit despre minunea pictării Icoanei Prodromiţa și despre evlavia pe care o au credincioșii români pentru această reprezentare a Maicii Domnului.

A urmat Acatistul Icoanei Maicii Domnului Prodromiţa şi o rugăciune de mulţumire pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra tinerilor şi preoţimii de la Dunărea de Jos.

Lucrările conferinţei, aşezate sub genericul Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, au continuat în acelaşi spaţiu sacru.

În cadrul dezbaterilor au fost analizate o serie de aspecte privind erminia icoanei şi a picturii bisericeşti, precum şi importanţa prezenţei icoanei autentice în şcolile noastre şi în casele creştinilor, pictura Bisericii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din municipiul Tecuci, fiind un model pentru această zonă a Eparhiei.

În continuare, a avut loc vernisajul expoziţiei de icoane din patrimoniul parohiilor din Protoieria Tecuci. La final, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru mărturisitorii şi apărătorii Ortodoxiei în timpul comunismului trecuţi la cele veşnice.

Comentarii Facebook


Știri recente