Conferință preoțească în Protopopiatul Roznov

Joi, 11 septembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a prezidat conferința semestrială de toamnă a preoților din Protopopiatul Roznov, potrivit mmb.ro. Întrunirea a avut loc la parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Mănoaia, comuna Costișa și a avut tema „Brâncoveanu Constantin- boier vechi și domn creștin”.

Evenimentul a debutat cu slujba Sfintei Liturghii oficiată de IPS Părinte Teofan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte și părintele Vasile Țoc, protopopul Protoieriei Roznov. La finalul slujbei, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a rostit un cuvânt în care prezentat trei aspecte ce ar trebui reținute din viața Sfântului Constantin Brâncoveanu: „Voievodul Constantin a fost mare, puternic și bogat; avea bogății nenumărate, măreție întru slava domniei și putere pentru că era conducător. Toate acestea însă nu l-au împiedicat să aibă și o credință de nezdruncinat, arătându-ne nouă că nici bogăția, nici puterea, nici slava, nu ne sunt piedici pentru Împărăția lui Dumnezeu, dacă ele sunt așezate pe credința în Hristos Domnul, găsindu-și rostul lor. În al doilea rând, marele voievod Constantin și doamna lui Maria au avut 11 copii, arătându-ne prin aceasta că o casă plină de copii sunt adevărata bogăție a unei persoane. În al treilea rând, Constantin Brâncoveanu a fost mare ctitor de biserici și mare ctitor de carte de învățătură. Cunoaștea marele voievod că dacă nu ai carte și nu ai biserică, nu ai parte de nimic în viață cu adevărat”.

După slujbă a avut loc întrunirea propriu-zisă, în cadrul căreia s-a prezentat referatul „Brâncoveanu Constantin, boier vechi și domn creștin” de către părintele Radu Andonie de la parohia Frunzeni, Protopopiatul Roznov. De asemenea s-a prezentat un film și au avut loc discuții între ierarh și preoții prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente