Conferință preoțească în Protopopiatul Făurei. Prin Sfânta Liturghie, biserica devine icoana Împărăţiei lui Dumnezeu, a spus IPS Casian

Conferinţa semestrială a preoţilor din Protopopiatul Făurei a avut loc astăzi, în Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Ianca, judeţul Brăila. Lucrările întrunirii au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Programul din 13 iunie 2017 a debutat cu slujba Sfintei Liturghii, oficiată de IPS Casian. Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de elevi implicaţi în programele educaţionale ale Parohiei Ianca II, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, ierarhul a explicat că prin Sfânta Liturghie, biserica devine icoana Împărăţiei lui Dumnezeu. În biserică ne împărtăşim din viaţa Mântuitorului Iisus Hristos, descoperită în chip special la Sfânta Liturghie, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Lucrările propriu-zise ale conferinţei, aşezate sub genericul Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, au continuat în sfântul locaș

Clericilor prezenți li s-au alăturat doamnele preotese, dar și tineri implicați în activitățile misionare, culturale și filantropice ale Parohiei Ianca II.

În cadrul dezbaterilor au fost analizate aspecte privind erminia icoanei şi a picturii bisericeşti, precum şi importanţa prezenţei icoanei autentice în şcoli şi în casele creştinilor.

În continuare, a avut loc vernisajul unei expoziţii de icoane din patrimoniul parohiilor Protopopiatului Făurei. La final, în curtea bisericii a fost oficiată o slujbă de pomenire la mormintele preoţilor trecuţi la cele veşnice.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…