Conferință preoțească în Protoieria Onești. Au fost evocate luptele de pe Valea Oituzului din Primul Război Mondial

Cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Biserica Parohiei Poiana Sărată, s-a desfășurat astăzi conferința preoților Protoieriei Onești, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Întrunirea din 11 iulie 2017 face parte din seria de manifestări dedicate împlinirii a o sută ani de la luptele purtate pe aceste meleaguri de Armata Română, în Primul Război Mondial.

În debutul conferinței a fost oficiată Sfânta Liturghie și o slujbă de mulțumire cu prilejul împlinirii a douăzeci de ani de slujire în această parohie pentru Pr. Lăzărel Sinel. Totodată au fost pomeniți toți cei care s-au botezat și s-au cununat în biserica parohială.

După Sfânta Liturghie toți cei prezenți au participat la o conferință ce a avut ca invitați pe Prof. Corneliu Stoica și pe colonelul în rezervă Paul Valerian Timofte, care au evocat luptele care s-au dat în vara anului 1917 pe Valea Oituzului.

Cu acest prilej, profesorul Corneliu Stoica a prezentat cartea sa, O Enciclopedie a Văii Oituzului, Trotușului și Cașinului, în care sunt prezentate îndeosebi locașurile de cult din aceste zone.

La finalul lucrărilor conferinței, toți participanții au mers la Cimitirul Internațional închinat ostașilor căzuți în aceste locuri, situat în Poiana Sărată.

Comentarii Facebook


Știri recente