Conferinţă preoţească în Arhiepiscopia Sibiului. IPS Laurenţiu le-a vorbit clericilor despre însemnătatea cinstirii icoanelor

IPS Laurenţiu - Conferinţă (1)

În Arhiepiscopia Sibiului a avut loc ieri, 10 mai 2017, a doua conferință preoțească administrativă din această primăvară. Evenimentul s-a desfăşurat la sediul Protopopiatelor Făgăraș 1 și 2. La întrunirea prezidată de Mitropolitul Ardealului au participat preoții din cele două protoierii, precum și slujitorii sfintelor altare din Protopopiatul Rupea, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Alături de IPS Mitropolit Laurențiu s-au aflat în prezidiu: decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr și protopopii din cele trei protoierii.

În debutul conferinței, Ierarhul a vorbit preoților despre însemnătatea cinstirii icoanelor și rolul lor în viața duhovnicească.

După prelegerea Chiriarhului Ardealului, părintele Nicolae Chifăr a vorbit celor prezenţi despre biruința Ortodoxiei împotriva ereziei iconoclaste și cinstirea icoanelor în Biserica răsăriteană.

A urmat apoi susținerea referatelor pregătite de câte un preot din fiecare protopopiat. Părintele Ciprian Adomnică de la Parohia Șoarș, Protopopiatul Făgăraș 2, a susținut referatul „Canonul iconografic. Așezarea icoanelor în locașul bisericesc”, iar părintele Gheorghe Rășoiu de la Parohia Viscri, Protopopiatul Rupea, a susținut referatul intitulat „Pictorul de icoane/biserici: pregătire teologică, artistică și duhovnicească”.

Ultimul referat susținut în cadrul conferinței preoțești a fost „Pictura pe sticlă în Țara Făgărașului”, elaborat de pr. Alexandru Socaciu din Parohia Veneția de Jos, Protopopiatul Făgăraș 1.

 

Comentarii Facebook


Știri recente