Conferință preoțească de toamnă la Facultatea de Teologie din Alba Iulia. Ședința a fost prezidată de IPS Irineu

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a prezidat luni, 23 octombrie 2017, conferinţa preoţească de toamnă intitulată Jertfelnicie şi mărturisire în lucrarea preoţească. Evenimentul a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. La acesta au participat preoții din Protopopiatele Alba Iulia şi Sebeş.

Reuniunea preoților din cele două protopopiate a debutat cu oficierea slujbei de Te-Deum în paraclisul școlii teologice. În continuare, în Aula Dumitru Stăniloae, au fost susţinute referatele de preoţii desemnaţi din cadrul fiecărui protopopiat, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul conferinţei au fost evocate portretele unor mari duhovnici, persecutaţi în timpul regimului comunist, precum Ioan Iovan, Arsenie Papacioc sau Gheorghe Calciu Dumitreasa. De asemenea, completări pe marginea celor prezentate în cele patru referate, au făcut preoţii Cosmin Voinea, Parohia Glod, şi Nicolae Bolea,  Parohia Bucerdea Vinoasă, Protopopiatul Alba Iulia.

La final, Ierarhul a rostit un cuvânt în care a subliniat faptul că scopul vieţii omului pe pământ este mântuirea. Înaltpreapreasfinția Sa a mai evidențiat în cele expuse și faptul că este de datoria preoților de a-i conduce pe credincioşii păstoriţi pe calea mântuirii.

Comentarii Facebook


Știri recente