Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Reșița

În Episcopia Caransebeşului au debutat marți, 17 noiembrie 2015, conferințele pastoral-misionare de toamnă din cuprinsul Eparhiei. Prima conferinţă a reunit clericii din Protopopiatul Reșița şi a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei.

Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, oficiată de către Preasfințitul Lucian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Reșița. În cadrul Sfintei Liturghii, chiriarhul a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Fulviu Terpe, ce va fi numit preot pe seama Parohiei Știnăpari din Protopopiatul Moldova Nouă. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.

În cea de-a doua parte a zilei, a avut loc conferința cu tema 150 de ani de la întemeierea Episcopiei Ortodoxe Române a Caransebeșului, susținută de către părintele Casian Rușeț, secretar eparhial al Episcopiei Caransebeșului, care a prezentat cele mai importante și marcante momente de-a lungul celor 150 de ani de misiune a Eparhiei Banatului Montan. De asemenea au fost susținute și trei referate pe marginea subiectului propus.

„Finalitatea misiunii noastre preoțești se află dincolo de catapeteasmă, în Sfânta Sfintelor, unde Iisus Hristos se jertfește pentru noi și pentru a noastră mântuire și prin nevredniciile noastre se dă tuturor credincioșilor care se pregătesc pentru a se împărtăși cu Trupul și Sângele Mântuitorului. De aceea am considerat că și în acest an este bine să mergem în toate protopopiatele Episcopiei noastre și să slujim împreună cu toți preoții și să ne împărtășim cu Sfintele Taine. De asemenea în partea a doua a întâlnirilor noastre ne-am propus să dezbatem tema pe care Centrul eparhial a fixat-o în acest an, un an important pentru istoria Eparhiei, deoarece se împlinesc 150 de ani de la înființarea Episcopiei Ortodoxe Române a Caransebeșului”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În finalul întrunirii s-au discutat și analizat și probleme de ordin administrativ și gospodăresc cu care se confruntă clericii din Protopopiatul Reșița în misiunea pe care o desfășoară în parohiile încredințate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…