Conferință preoțească de toamnă în Episcopia Sălajului

În incinta Catedralei Episcopale Înălțarea Domnului din Zalău s-a desfășurat luni, 19 octombrie 2015, Conferința preoțească de toamnă din Episcopia Sălajului, informează site-ul oficial al Episcopiei. La întâlnirea prezidată de Chiriarhul Locului, Preasfinţitul Părinte Petroniu, au participat toți clericii din Eparhie. Tema tratată a avut ca titlu Provocări ale pastorației contemporane și a fost susținută de către Preacucernicul Părinte Claudiu-Ionuț Boia.

În continuare au urmat discuții pe marginea acestei teme dezvoltându-se subiecte precum avortul, misiunea preotului în perioada comunistă, dar și greutatea pastorației într-o lume secularizată.

La final, Preasfințitul Părinte Petroniu a acordat Preacucernicului Părinte Daniel Blaj, Diploma Sfântul Chiril al Ierusalimului, pentru activitatea catehetică deosebită în cadrul Biroului pentru catehizare parohială al Episcopiei Sălajului.

De asemenea, în cadrul ședinței, Preasfințitul Părinte Petroniu i-a prezentat pe clericii nou hirotoniți din Eparhie, precum și pe preacucernicii părinți care au primit distincții speciale pe parcursul acestui an.

Comentarii Facebook


Știri recente