Conferință preoțească de toamnă în Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei. Sfântul Antim Ivireanul omagiat în cadrul întâlnirii

Conferinţă Ungaria

Sub conducerea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, vineri, 16 septembrie 2016, la Giula s-a desfășurat conferința preoțească misionar-pastorală de toamnă din cadrul Eparhiei. Conferinţa a fost dedicată Anului comemorativ al Sfântului Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești și Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, în Patriarhia Română, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

În deschiderea conferinţei, Preasfinţitul Părinte Siluan a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Giula înconjurat de un sobor format din preoții și diaconii ai Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

De asemenea, această zi a constituit şi un moment aniversar, deoarece Preasfințitul Părinte Siluan a împlinit vârsta de 45 de ani. Ierarhul mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra sa și asupra Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, asupra tuturor preoților și credincioșilor ei, pe care îi are în purtarea sa de grijă.

Răspunsurile la strană au fost date de monahiile de la Centrul Eparhial din Giula, de la Așezământul Monahal Românesc „Sfântul Ioan Botezătorul” din Budapesta, dar și de la Mânăstirea Robaia, din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, aflate în vizită la Giula, pentru câteva zile, în frunte cu Maica Stareță Siluana.

La eveniment a luat parte și Domnul Consul General Florin Trandafir Vasiloni, de la Giula.

În cadrul conferinței, care a urmat după aceea, au fost prezentate două referate: Pr. Ioan Bun, Paroh la Micherechi, a vorbit despre „Sfântul Antim Ivireanul – Ierarh erudit, cărturar și martir, în istoria Neamului Românesc; Rolul diasporei în misiunea creștină contemporană”, iar Părintele Petru Pușcaș, de la Parohia Giula Mică, a vorbit despre „Tipăriturile vechi bisericești la parohiile ortodoxe românești din Ungaria; Locul și rolul cărții în viața tinerilor din zilele noastre”.

Prezentările au fost urmate de ample discuții și intervenții din partea celorlalți preoți prezenți, dar și din partea Domnului Consul General Florin Trandafir Vasiloni și au scos în evidență valoarea deosebită a Sfintei Biserici Ortodoxe Române, în viața românilor din Ungaria și a întregii diaspore românești.

Ierarhul a adus, încă o dată, mulțumire Bunului Dumnezeu, pentru aceste eveniment important, de comuniune frățească și zidire sufletească a clerului și tuturor celor prezenți la slujire și la conferința preoțească și pentru toate darurile spirituale și binefacerile de care El ne face părtași.

Comentarii Facebook


Știri recente