Conferința preoţească de toamnă în Episcopia Devei și Hunedoarei

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a avut loc joi, 03 septembrie 2015, în Sala mare Spiru Haret a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, conferința preoţească de toamnă în Episcopia Devei și Hunedoarei. Lucrările au fost prezidate de Chiriarhul locului, Preasfinţitul Părinte Gurie.

Lansarea volumului Persoana

Conferința a debutat cu lansarea volumului „Persoana” de către autorul acestuia Pr. Prof. Univ. Dr. George Remete de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, conform Biroului mass-media al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Viaţa prorocească – mărturia adevărului în Biserică

După lansarea volumului părintelui George Remete, a urmat conferinţa susţinută de părintele Zaharia Zaharou, de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Tolleshunt Knights, Anglia, intitulată Viaţa prorocească – mărturia adevărului în Biserică. Tema a accentuat responsabilitatea misiunii preoţești de a propovădui cuvântul plin de adevăr al Sfintei Scripturi ca mărturie vie a Bisericii Domnului nostru Iisus Hristos.

Conferința s-a încheiat printr-o sesiune de întrebări privind diverse exigenţe ale misiunii preoţești, la care părintele Zaharia a oferit răspunsuri bazate pe o experiență pastorală deosebită și o rodnică activitate misionară.

Comentarii Facebook


Știri recente