Conferința preoțească a Protopopiatului pentru Estul Canadei la parohia Nașterea Maicii Domnului din Gatineau

La parohia Nașterea Maicii Domnului din Gatineau, QC, a avut loc, în zilele de 13 și 14 mai 2011, conferința preoțească a Protopopiatului pentru Estul Canadei din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, după cum ne informează romarch.org. Alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Nicolae și Preasfințitul Părinte Episcop Vicar Ioan Casian un număr de 14 preoți au răspuns invitației Pr. Protopop George Chișcă.

Conferința a început în după amiaza zilei de vineri 13 mai cu citirea Procesului Verbal al precedentei Conferințe, iar apoi discutarea Agendei. La ora 7.00 pm s-a săvârșit Taina Sf. Maslu. Lucrările Conferinței au fost reluate a doua zi, sâmbătă dimineața. Prima temă aflată pe ordinea de zi a fost cea privind Taina Sf. Botez, temă ce se încadrează în tematica generală a anului 2011 dedicat de Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Tainei Sf. Botez și Tainei Sf. Cununii. Părintele Constantin Ciubotariu de la parohia Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Montreal a prezentat această temă. Părintele Constantin a vorbit despre semnificația teologică a tainei Sf. Botez, dar și despre încadrarea catehetică și pastorală ce trebuie avută în vedere atunci când considerăm botezul unui copil sau al unui adult. Preoții prezenți au discutat pe această temă prezentând problemele diverse pastorale întâlnite în parohii.

A doua prezentare a avut ca temă Rolul familiei preotului în pastorație, temă pregătită de Părintele Ioan Pop de la parohia Toți Sfinții din Toronto. Părintele Ioan a prezentat multiplele responsabilități ale familiei preotului, apoi problemele familiei creștine în lumea contemporană, educația copiiilor și multele probleme pastorale ce rezultă pentru fiecare preot. A urmat o foarte interesantă discuție asupra temei. În încheierea Conferinței, PS Ioan Casian a prezentat pe scurt pelerinajul pe care la efectuat la Constantinopol și în Capadocia. S-au amintit datele Adunării de Protopopiat de la parohia Toți Sfinții din Toronto, respectiv 23-24 septembrie 2011 și s-au stabilit datele viitoarei Conferințe protopopești, 11-12 mai 2012 la parohia Sf. Dumitru din Toronto.

Comentarii Facebook


Știri recente